TELEFON:                  +38651367961 & +38631811270

E-NASLOV:         info@konjeniskicenter.com

Samo zmagovalci pišejo zgodovino, vsi ostali jo samo berejo.

Image Alt

Problematični konji

Problematični konji

Problematični konji zahtevajo poseben način dela, veliko znanja in izkušenj. Delo s problematičnimi konji je zahtevno in nevarno. Dostikrat ljudje nepravilno reagirajo, ko imajo opravka s problematičnimi konji in se soočijo z neposredno nevarnostjo. Edina rešitev je, da poiščejo strokovno pomoč v izogib lastnim poškodbam. To strokovno pomoč in pomoč problematičnim konjem nudi naš Konjeniški center, kjer strokovni kader pomaga konjem, ki imajo traume, psihične probleme, probleme, ki se navezujejo na socializacijo med odraščanjem, so z njimi nepravilno ravnali ali pa so problemi značajskega izvora. Pri tem delu veliko štejejo izkušnje in poznavanje psihologije konj in načina njihovih reakcij v določenih situacijah. Prepoznavanje vzrokov za vedenje, primerno ravnanje in prilagojeno delo s problematičnimi konji lahko spremeni njihovo vedenje in odpravi nepravilnosti. Tovrstno delo vključuje aktivnost lastnikov, saj se mora med konjem in njimi vzpostaviti pravilen kontakt in zaupanje, ki je še kako pomembno pri nadaljnjem ravnanju in delu.

 

Konji se tekom treninga, na tekmovanjih, v izpustih, pri terenskem jahanju in drugih oblikah dela, lahko poškodujejo. Ne glede na vrsto poškodbe, zdravljenju vedno sledi rehabilitacija. Ta je dostikrat zahtevna saj zajema postoperativno nego in postopno obremenjevanje vključno s fizioterapevtskimi postopki. Rehabilitacija obsega določeno časovno obdobje in vključuje kasneje prilagojen način treninga pod jahačem.

 

Delo jahača n rehabilitacijske terapije so izjemno zahtevne, ker je želja konja po gibanju velika in kljub temu jo je potrebno kontrolirati in obvladovati, kar ne zmore vsak terapevt oz. jahač. Zato je to odlična rešitev za vse rekreativne jahače, amaterje in profesionalne jahače. Poleg izjemne zahtevnosti tovrstnega dela, je za profesionalne jahače najbolj obremenjujoč dejavnik časovni parameter rehabilitacije. V tem obdobju je potrebno konjem posvetiti veliko več časa kot pri običajnem treniranju in ker imajo profesionalni jahači več konjev, je za njih najboljša rešitev rehabilitacija njihovega konja v našem Konjeniškem centru. Strokovni team veterinarjev, fizioterapevtov in jahačev s svojim delom v Konjeniškem centru, nudi konjem glede na potebe in vrsto oskrbe,

error: Vsebina je zaščitena!!