TELEFON:                  +38651367961 & +38631811270

E-NASLOV:         info@konjeniskicenter.com

 

Samo zmagovalci pišejo zgodovino, vsi ostali jo samo berejo.

Image Alt

Prevoz konj

Prevoz konjev

Glavna skrb je vedno dobro počutje konj. V Konjeniškem Centru Si se še kako dobro zavedamo, da je za doseganje vrhunskih rezultatov na tekmovanjih eden od pomembnih faktorjev tudi prevoz konja na lokacijo tekmovanja. Konj se mora med prevozom počutiti kar se le da najbolj ugodno in  varno.

Ne glede na to, ali gre za profesionalne tekmovalne konje ali konje za prosti čas, je konju vedno potrebno zagotoviti najbolj maksimalne pogoje.

Logistika prevoza konj vključuje tudi organizacijo in načrtovanje prevoza. Izbrati je treba primerne poti, ki izpolnjujejo zahteve glede dobrega počutja živali. V primeru da gre za daljšo pot je potrebno načrtovati dovolj odmorov, da imajo konji dovolj počitka in okrevanja med prevozom.

 

V konjeniškem Centru Si, poskušamo konjem nuditi najbolj varen in udoben prevoz, ker od svojih konj lahko pričakujete pravo zmogljivost le, če so bili pripeljani varno in brez stresa.

  • Prevoz konj iz lokacije A na lokacijo B
  • Prevoz kobil z žrebeti
  • Prevoz v bolnišnico
  • Konjski taksi
  • Priročno in varno nakladanje in razkladanje (stransko nakladanje)
  • Nenehno spremljanje konj s kamero iz voznikove kabine
  • Vsi ki sodelujejo pri prevozu imajo veliko izkušenj z konji in imajo opravljena znanja in dovoljenja za prevoz konj
Tudi konji se radi vozijo udobno!
Cenik ...

Prazni kilometri (prihod in odhod) 0,60 €
Na kilometer poti 1,00 € do 1,40 €
Doplačila za žrebe ali izredni prevoz 0,20 € do 0,60 €
Spremljevalec v nujnih primerih ali na dolgi poti 0,80 €
Pavšal za: razkuževanje, seno, vodo, nastilj 40,00 €
Urna postavka /str. 0,5 ure in zaposleni za usposabljanje nakladanja ali čakalne dobe 15,00 €
Doplačila za nedelje, praznike ali nočne izlete od 50€

Prevoz tveganja

V kolikor je konja potrebno pripeljati po nakupu, se prevoz šteje za prevoz tveganja. To pomeni, da je novi lastnik prevzel vso odgovornost za prevoz konja na novo lokacijo. V takem primeru gre za konja pri katerem so vse okoliščine, navade še neznane. Konje ki niso vajeni transporta je potrebno predhodno zavarovati. V takem primeru Konjeniški Center Si samo omogoči prevoz, pri katerem mora biti prisoten tudi lastnik konja.

Prevoz konja na tekmo znotraj EU

Za prevoz na tekmo znotraj Europske Unije mora biti konj  identificiran v skladu z Izvedbeno Uredbo Komisije 2015/262. Pri prevozu mora konja spremljati:

  • identifikacijski dokument in
  • potrdilo o zdravstvenem stanju

 

Potrdilo o zdravstvenem stanju izda in potrdi uradni veterinar na krajevno pristojnem območnem uradu UVHVVR. O prevozu konja v drugo državo Evropske Unije je potrebno pravočasno obvestiti uradnega veterinarja, da se potrebni dokumenti lahko pravočasno izdajo. Potrdilo o zdravstvenem stanju veterinar zavede v elektronski TRACES.

 

Organizator posamezne tekme v Uvropski Uniji lahko zahteva dodatne pogoje, ki jih morajo lastniki konj izpolnjevati za prevoz na tekmo. V zvezi z dodatnimi zahtevami se je potrebno pozanimati pri organizatorju posamezne tekme.

SM-G998B13560-1
20230903_173931
error: Vsebina je zaščitena!!